Når hjertet søker Gud

En personlig fortelling.

Kjøp

Hva skjer når du ikke har et språk for troen? Hvorfor er ikke Gud der når du trenger han som mest? Er Gud i det hele tatt god? Hva skjer når virkeligheten slår bena under troskonstruksjonen din?

Torborg Aalen Leenderts stiller de vanskelige spørsmålene. Hun besvarer dem også. Ikke lettvint og overfladisk. Ikke med bibelvers som fordekker og delegitimerer erfaringer og følelser. Heller ikke med religiøse selvhjelpsteknikker.

Gjennom korte beretninger knyttet til troen i møte med livets kompleksitet, inviterer hun leseren til å bli med på en reise som har strukket seg over mange år, der troen møter et terreng som ikke var tegnet inn på kartet hun fikk overlevert. Hun må finne frem uten kart. Men ikke alene. På veien møter hun gode veivisere som hjelper henne gjennom både fjell og dalføre.

Torborg Aalen Leenderts erfaringer er dyrekjøpte og mange av Re:tros lesere vil kjenne seg igjen i dem. I artikkelen «Når alt står i flammer», skriver jeg om hvordan deler av vårt teologiske hus trenger å bli demontert og erstattet med et mer solid byggverk. Det er i grunn det arbeidet Aaalen Leenderts leder oss igjennom. Boken kan således hjelpe leseren å oppdage hvor huset har svak konstruksjon og renovere det.

Boken er kort, kun drøye 90 sider, men jeg råder leseren til å ta seg god tid med den.

Anmeldelsen er skrevet av Lennart Iversen