Paula White – hot or not?

Når støvet har begynt å legge seg i kongressen i USA og de etter hvert får en president som vet hva et demokrati faktisk er, er det på tide for mange kristne å tenke igjennom hva de har støttet de siste fire årene.

For en av de største ulykkene i det vi har vært vitne til med Trump som president, er hvordan han har blitt hyllet, tilbedt og båret frem av de evangelikale kristne. Han har gitt dem støtte i abortmotstanden og flyttet den amerikanske ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Tilbake har de gitt han all sin tillit og har svelget alle de utallige løgnene han har servert, både om valgresultatet, om mediene, og stort og smått. De har bekreftet hans narsissistiske verdensbilde og i tillegg har de boostet hans allerede oppblåste ego med tanker om at han er Guds utvalgte. De stiller ikke spørsmål ved hans nasjonalisme og sluker hans konspirasjonsteorier.

I månedene før valget kunne flere såkalte profeter opplyse oss om at Gud hadde bestemt at Trump skulle gjenvelges. Trump fikk selvsagt dette med seg. Om han selv tror på dette eller om han kynisk utnytter disses naivitet vites ikke. Men lenge før valget gikk han ut og sa at dersom han skulle tape valget ville det være fordi valget var fikset.

En av de mest kjente kristne lederne, som har kalt Trump Guds utvalgte, er hans rådgiver i trosspørsmål, Paula White. Hun var allerede en godt etablert TV-evangelist og predikant da hun takket ja til rollen som rådgiver. «Å si nei til Trump er å si nei til Gud», sa hun da hun gikk inn i jobben. Hvilke råd hun har gitt han kan man bare lure på.

Å se henne og flere velkjente kristne ledere i USA (og dessverre noen i Norge) etter valgnederlaget er helt surrealistisk. De fornekter det som har skjedd. Noen ganger på så sprø måter at en blir både skremt og lattermild av å se på det. Det virker som de var så lullet inn i overbevisningen om at Gud skulle gjeninnsette Trump at de ikke evner å forholde seg til den virkelige verden.

Hva gjør disse kristne lederne nå? Vil de be om unnskyldning for at de lot seg forføre og manipulere av Trump? Vil de erkjenne at deres profetier var falske? Vil de gjøre noe for å redusere den vannryen som Guds navn har blitt utsatt for gjennom deres flørting med dette politiske vanviddet?

Vi kan håpe.

1 kommentar

  1. Ragnhild sier:

    Helt enig! Bra skrevet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *