Hva er Re:tro?

Vi er ikke teologer, og har generelt flere spørsmål enn svar. Men vi er ikke redd for å stille dem.

Vi ønsker å åpne for undring, tvil og nye tanker. Og med tvil tenker vi ikke først og fremst på tvil rundt Guds eksistens, men tvil rundt lære, kultur, tradisjoner og oppfatninger som har utviklet seg i løpet av 2000 år med kristendom. I den sammenheng har vi mye tvil.

Vi opplever at kristendommen har et omdømmeproblem. Det er et stort sprik mellom folk flest sin oppfatning av Jesus og oss som hevder å følge han. Og vi tror ikke det er et ufortjent dårlig rykte, men at måten vi praktiserer troen vår på må opp til revurdering.

Vi håper denne bloggen vil utfordre deg til å tenke gjennom på nytt hva du tror, og hvorfor du tror. Vi vil utfordre deg til å tørre å stille vanskelige spørsmål og å våge å lese Bibelen med nye øyne. Våg å tro om igjen. Eller re-tro, som vi kaller det.

Vi er foreløpig Lennart Iversen, Kent Bersvendsen og Sveinung Berntsen. Vi håper også å få hjelp av gjesteskribenter fra alle mulige sammenhenger hvor det fins interessante personer med ting på hjertet.

Vi forventer at alle som kommenterer vil gjøre det med respekt og saklighet. Ingen av oss er i nærheten av å sitte på den fulle sannheten, men sammen kan vi kanskje lære litt mer.

Les mer om våre verdier her, hvis du vil.

2 kommentarer

  1. Avatar Lise Eistrup Schrøder sier:

    Dette høres spennende ut. Gleder meg til å lese mer.

  2. Avatar Harald sier:

    Veldig bra initiativ. Håper det virkelig tar av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *