Hva er Re:tro?

Vi er ikke teologer, og har generelt flere spørsmål enn svar. Men vi er ikke redd for å stille dem.

Vi ønsker å åpne for undring, tvil og nye tanker. Og med tvil tenker vi ikke først og fremst på tvil rundt Guds eksistens, men tvil rundt lære, kultur, tradisjoner og oppfatninger som har utviklet seg i løpet av 2000 år med kristendom. I den sammenheng har vi mye tvil.

Vi opplever at kristendommen har et omdømmeproblem. Det er et stort sprik mellom folk flest sin oppfatning av Jesus og oss som hevder å følge han. Og vi tror ikke det er et ufortjent dårlig rykte, men at måten vi praktiserer troen vår på må opp til revurdering.

Vi håper denne bloggen vil utfordre deg til å tenke gjennom på nytt hva du tror, og hvorfor du tror. Vi vil utfordre deg til å tørre å stille vanskelige spørsmål og å våge å lese Bibelen med nye øyne. Våg å tro om igjen. Eller re-tro, som vi kaller det.

Vi er foreløpig Lennart Iversen, Kent Bersvendsen og Sveinung Berntsen. Vi håper også å få hjelp av gjesteskribenter fra alle mulige sammenhenger hvor det fins interessante personer med ting på hjertet.

Vi forventer at alle som kommenterer vil gjøre det med respekt og saklighet. Ingen av oss er i nærheten av å sitte på den fulle sannheten, men sammen kan vi kanskje lære litt mer.

Les mer om våre verdier her, hvis du vil.

5 kommentarer

 1. Lise Eistrup Schrøder sier:

  Dette høres spennende ut. Gleder meg til å lese mer.

 2. Harald sier:

  Veldig bra initiativ. Håper det virkelig tar av.

 3. Sigmund Sunnhordvik sier:

  Det jeg leser på dette nettstedet stemmer ikke med det som sies i Bibelen. Hverken av Jesus eller andre. Jesus sa vi skulle kjenne sannheten – og den skal sette oss fri! Altså sannheten.

  • Re:tro sier:

   Det store spørsmålet blir da: Hva er sannheten? Hvilken sannhet skal sette oss fri? Når Jesus sier at sannheten skal sette oss fri, så er det jo seg selv han snakker om. Han sier om seg selv at HAN er veien, sannheten og livet. Bare han kan sette oss fri. Hverken Bibelen eller vår tolkning av den setter oss fri.
   Bare av nysgjerrighet: hva på dette nettstedet er det du mener ikke stemmer med Bibelen?

 4. Sigmund Sunnhordvik sier:

  Svar:
  Kan man si: Jeg tror på Jesus! – Men, når det gjelder det Han sier, så tror jeg slik det passer meg – eller slik jeg «tolker» det? Et skille mellom personen Jesus og Hans ord er helt hinsides det Jesus selv snakket om. Også generelt i forhold til «Skriftene» og «Loven og Profetene» d.v.s. hele Guds Ord, som Jesus ofte refererte til.
  Noen eks. på enheten mellom Jesus Kristus og Bibelens ord:
  Johs.1:1-2 – «I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han (Jesus) var i begynnelsen hos Gud».
  Johs.17:17 Jesus ber til sin Far: «Hellige dem i sannheten, DITT ORD ER SANNHET».
  Johannes Åp. 19:13 …, – og Hans navn er Guds Ord»
  Vel, les Bibelen selv! «Hver den som er av sannheten, hører min røst», sa Jesus.

  Så en kommentar til emnet «Synd og omvendelse…» av Sveinung Berntsen 30.apr.2020.:
  Jesus sier det slik ifølge Luk.24:47 – «og i Hans navn skal OMVENDELSE og TILGIVELSE FOR SYNDENE FORKYNNES for ALLE folkeslag..»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *