Hva er Guds plan for livet ditt?

Gud har en plan for livet ditt. Det fins en oppgave for deg. Gud ønsker å bruke deg. Du er Guds redskap på jorden. Gud ønsker å arbeide gjennom deg. Så hva er din oppgave i Guds rike?

Slike ting hører man ofte i kristne sammenhenger. Og for mange føles det godt å tenke at Gud har en oppgave for nettopp deg. At han har en plan for livet ditt. Men det kan også bli et stressmoment og skape et rart bilde av Gud som Far.

For mange er det en livslang prosess å finne Guds plan for sitt liv. Man har ikke fått noe tydelig kall fra Gud, slik man hører om misjonærer og pastorer kan ha fått. Man lengter etter å få en arbeidsinnstruks fra Himmelen. Man vil vite at man følger Guds plan og ikke bare driver med sitt eget opplegg.

Du som leser dette har kanskje egne barn. I så fall, hva er din plan for livet til ditt barn? Hvilke oppgaver har du bestemt at de skal utføre? Hva kan du få utrettet gjennom dem?

Forhåpentligvis er det ikke slik du tenker om ditt barn. De fleste ønsker vel at de skal vokse opp, få seg en jobb og bidra i samfunnet, og bety noe for andre mennesker. Men dette er neppe årsaken til at du fikk barn. Det er ikke slik at du så mangelen på sykepleiere, derfor bestemte du deg for å oppdra en sykepleier som kunne hjelpe folket (please svar nei). Men om barnet ditt blir sykepleier, syns nok de fleste det er fint og vil støtte dem i det valget (selv om noen sikkert håpet de skulle bli lege i stedet).

Mens vi ville ringt barnevernet i møte med foreldre som ønsker å bruke sine barn på denne måten, tenker vi ofte slik om Gud. Vi kaller han Far, men ofte tenker vi på han mer som Arbeidsgiveren.

Jeg tror Gud har ett hovedmål med livet ditt: relasjon.

Jeg tror han først og fremst ønsker å gi deg kjærlighet, oppleve kontakt med deg og se deg blomstre. Jeg tror ikke Guds mening med livet ditt er hva du kan utrette for han. Jeg tror Guds mening med livet ditt er: DU!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *